Tapamme toimia

Tapamme toimia

Kuva. (Kevätliitto kokouksessa 28.4.2018 palkittu vuoden nuori kouluttaja Aino Niemi Kymen Piiristä)
Pohjois-Hämeen piiri on Metsästäjäliiton jäsen. Piirin jäseniä ovat metsästysseurat jäsenineen sekä piirin henkilöjäsenet. (Piirin toimisto sijaitsee Valkeakoskella)

Vaikuttaminen lähtee seuroista

Metsästäjäliitossa toimii noin 2600 rekisteröitynyttä yhdistystä, metsästysseuraa. Seurojen toimintaa perustuu seuran sääntöihin ja yhdistyslakiin. Seura voi vaikuttaa liiton päätöksentekoon nimeämällä edustajat Metsästäjäliiton piirin vuosikokouksiin tai esimerkiksi tekemällä aloitteita, jotka käsitellään ensin piirihallituksessa ja viedään sen jälkeen liittokokoukseen.

 

Piirit huolehtivat paikallisesta toiminnasta

Metsästäjäliitolla on 16 piiriä, joiden toiminta-alue kattaa koko maan Ahvenanmaata lukuun ottamatta. Piirit ovat liiton toimintaperiaatteisiin sitoutuneita itsenäisiä, rekisteröityjä yhdistyksiä. Kussakin piirissä on toiminnanjohtaja ja piirihallitus. Pohjois-Hämeen piirin toiminnanjohtaja on Petri Passila.

 

Liittokokouksessa teemme tärkeimmät päätökset

Metsästäjäliitossa korkeinta päätäntävaltaa käyttää kahdesti vuodessa kokoontuva liittokokous. Pohjois-Hämeen piiri saa lähettää kokoukseen 2 edustajaa, joiden valtakirjan äänimäärä perustuu piirin jäsenmäärään. Liittokokouksessa hyväksytään talousarvio ja toimintakertomus sekä tulevan vuoden budjetti ja toimintasuunnitelma. Liittokokous myös nimeää liittohallituksen. Pohjois-Hämeen piirin liittokokousedustaja vuonna 2019 on Hannu Wäre, jolla on koko piirin äänet käytössä.


Liittokokous nimeää liittohallituksen.

 


Liittohallitus toteuttaa liittokokouksen päätöksiä

Liittohallitus hoitaa liiton omaisuutta, päättää palkattavasta henkilökunnasta sekä tukee piirihallitusten toimintaa. Liittohallitukseen kuuluu puheenjohtaja, varapuheenjohtaja ja 16 jäsentä sekä heidän varajäsenensä. Pohjois-Hämeen piirin edustajat liittohallituksessa ovat Pauli Nyström ja hänen varajäsenenään Petri Passila.

Kysyttävää? Älä epäröi ottaa yhteyttä!

Petri Passila
piirin toiminnanjohtaja
0400 411110
Pohjois-Häme